Lees voor

Medewerker crisisorganisatie

Wil je graag een bijdrage leveren aan een veilig Twente? Zoek je een baan met afwisseling in zowel werk, collega’s als werkplek? Schakel je moeiteloos tussen beleid, aanpak en uitvoering? Dan ben jij de doortastende steun en toeverlaat die wij zoeken.

We hebben ter ondersteuning van de drie coördinatoren bevolkingszorg, crisiscommunicatie en operationele ondersteuning een fulltime vacature voor een

Medewerker crisisorganisatie

die zorgt dat alle voorbereidingen tot in de puntjes geregeld zijn

Ben jij die doorgewinterde bestuursassistent die toe is aan een nieuwe werkomgeving? Of ben jij een Integraal Veiligheidskundige of Bestuurskundige mét projectervaring? Dan is dit een leuke functie voor jou!

Wat ga je doen?

Je werkt voor drie coördinatoren met ieder hun eigen aandachtsgebied in de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Twente. De crisisorganisatie coördineert de inzet van hulpverleningsdiensten, de communicatie en zorg voor de bevolking vanuit de betrokken gemeente tijdens een crisissituatie. Wanneer er geen crisis is help je de coördinatoren om de collega’s binnen de crisisorganisatie en de regio hierop voor te bereiden. Je draagt bij aan het voorbereiden van adviezen en het updaten van plan- en beleidsvorming.

De ene dag ondersteun je de coördinator bij het actualiseren van een rampenbestrijdingsplan of maak je een presentatie die inhoud en vorm geeft aan de crisisorganisatie. De volgende dag kan jij je organisatie skills kwijt in de voorbereiding van opleidings-, trainings- en oefenmomenten en het plannen van overleggen en de verslaglegging hiervan. Voor dit soort bijeenkomsten regel je vooraf alle faciliteiten van ICT tot catering, zodat de dag zelf soepel verloopt. Ondertussen houd je, op jouw eigen projecten, de kwaliteit en voortgang goed in de gaten. Daarnaast zorg je dat verschillende personele zaken voor de onderdelen crisiscommunicatie en bevolkingszorg geregeld zijn. Het zwaartepunt van deze functie ligt op de ondersteunende taken.

Een groot deel van je werkzaamheden doe je op kantoor in Enschede, maar omdat wij samenwerken met alle 14 gemeenten kom je ook regelmatig bij deze gemeenten.

Wat vragen we van je?

Omdat je voor drie collega’s werkt, verwachten we van je dat je flexibel bent, stevig in de schoenen staat en goed kunt schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Je bent ambitieus, doortastend en tactvol. Je kijkt met een nieuwsgierige blik naar de plannen, procedures en ontwikkelingen op het gebied van crisisbeheersing. Je betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeën en weet dit overtuigend te verwoorden. Je kunt situaties goed doorgronden en hebt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen. Je bent een topper in plannen en communicatief sterk. Je weet dat er op het laatste moment altijd iets kan wijzigen en speelt hier oplossingsgericht op in. Je bent initiatiefrijk en probeert bij dit alles net een beetje meer te leveren dan wat er gevraagd wordt.

Het is handig als je al iets van de crisisorganisatie af weet. Of je hebt affiniteit met het veiligheidsdomein en hebt snel inzicht in hoe de lijnen lopen. Als onderdeel van je werkzaamheden zul je veel contact hebben met de 14 Twentse gemeenten. Het is daarom handig als je weet hoe het werkt binnen gemeenten en je je daar goed in kunt bewegen.
We zitten in een overgangsfase naar Office365. Het is een pre als je hier al goed mee kunt werken. Omdat je collega’s bij de gemeenten ondersteunt en uitleg geeft over de verschillende programma’s en systemen, is het belangrijk dat je kennis, kunde en gevoel hebt bij digitale systemen.

Tot slot heb je een hbo denk- en werkniveau.

Wat kun je van ons verwachten?

We hebben niet alleen een open werkplek, maar ook een informele werksfeer. In de kantoortuin zit je regelmatig naast verschillende collega’s van de eigen organisatie, maar ook van gemeenten en veiligheidspartners. Tussen de middag lunchen we gezellig met elkaar aan de stamtafel. Verder hebben we regelmatig leuke uitjes met elkaar.

Onze nieuwe collega krijgt een aanstelling in de functie van Medewerker bevolkingszorg en crisiscommunicatie voor 36 uur per week. In eerste instantie betreft het een functie voor een jaar.
Detachering vanuit je huidige functie is mogelijk.

De functie is ingedeeld in schaal 8. Het salaris is maximaal € 3.376,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring. Dankzij het Individueel Keuzebudget heb je zelf de mogelijkheid om keuzes te maken die passen bij jouw wensen en doelen in jouw levensfase zoals het kopen van vrije dagen.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over de functie? Bel dan met Jacqueline aan de Stegge, directiesecretaris Veiligheidsregio Twente. Zij is bereikbaar op tel. 06 5787 3541. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Louella Inees, consulent P&O. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 222 40 835.

Wil je solliciteren? Laat ons dan weten waarom we jou moeten uitnodigen en solliciteer via deze link. Vul het formulier in en stuur je brief en cv mee als bijlage. Reageren kan tot en met maandag 1 juli aanstaande. De eerste gespreksronde vindt plaatst op woensdag 10 juli. 

Veiligheidsregio Twente (VRT) is een samenwerkingsverband van hulpdiensten en gemeenten. Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme.

Wil je meer over onze organisatie weten, kijk dan verder op onze website.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar boven

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.