Lees voor

Coordinator Platform IVZ

Werk je graag samen met anderen aan het verbeteren van de veiligheid in Twente? Ben je een echte verbinder en een goede adviseur richting bestuur? Dan hebben we een leuke functie voor je!

Het Platform Integrale Veiligheidszorg (IVZ) is een samenwerkingsverband tussen de 14 Twentse gemeenten, politie, openbaar ministerie, RIEC Oost-Nederland en Zorg- en Veiligheidshuis Twente. Het platform werkt aan thema’s op het gebied van zorg en veiligheid zoals ondermijning, cyber en kwetsbare personen. Voor dit platform zoeken we, naast de huidige coördinator, een extra

Coördinator Platform IVZ 

28 - 36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Als coördinator van het Platform IVZ ziet elke werkdag er anders uit. Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het voorbereiden van stukken voor het Districtelijk Veiligheidsoverleg. Bij dit overleg bespreken burgemeesters, openbaar ministerie, politie en andere partners de aanpak van criminaliteit in Twente. Jouw bijdrage is het voorbereiden van de vergadering, het checken van de aangeleverde stukken, afstemmen met betrokkenen, adviseren en annotaties schrijven voor de burgemeesters. Hiervoor zul je op ons kantoor in het Twentehuis in Enschede zitten.

Daarnaast ben je ook regelmatig buiten de deur voor afstemming met de coördinatoren in de overige regio’s in Oost-Nederland of overleggen met expertteams op één van de thema’s van onze veiligheidsagenda. Of je sluit aan bij een overleg bij gemeenten en partners in het samenwerkingsverband.

Jij levert ook een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van deze regionale veiligheidsagenda door samen met veiligheidspartners de speerpunten op het gebied van zorg en veiligheid voor de komende jaren te bepalen. Op dit moment zijn de belangrijkste thema’s:

  • Cybercrime
  • Kwetsbare personen
  • Georganiseerde criminaliteit / ondermijning
  • Jeugd en criminaliteit
  • Informatie gestuurd werken.

Op elk thema is een expertteam actief. Bij de totstandkoming en samenstelling van nieuwe expertteams zorg jij dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. Ook zorg je voor de onderlinge verbinding tussen de expertteams. En je houdt naast de regionale ontwikkelingen ook landelijke trends in de gaten. Je bent betrokken bij diverse projecten en je benut kansen rondom subsidieaanvragen. Maar je kunt ook gesprekken voeren met gemeenten om concrete acties voor te bereiden en uit te voeren.

Wat vragen we van jou?

In deze functie is het belangrijk dat je een echte verbinder bent, zowel in een netwerk als op inhoud. Je werkt met verschillende mensen binnen verschillende organisaties samen. Je hebt gevoel voor de verschillende en soms botsende belangen. Hiervoor heb je een ‘bestuurlijke antenne’; je weet hoe de verhoudingen liggen en wat belangrijk is voor een ieder. Daarnaast heb je organisatievermogen, overtuigingskracht en kun je snel schakelen. Je bent een energiek en proactief persoon met oog voor de mens.

De geschikte kandidaat heeft enkele jaren ervaring binnen het veiligheidsdomein bij één van de samenwerkende partners en een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau zoals IVK of bestuurskunde. 

Wat bieden wij?

We vragen nogal wat van onze toekomstige collega’s. Maar we hebben ook genoeg te bieden: Je krijgt een afwisselende en verantwoordelijke functie binnen een enthousiast en gedreven team. Je werkt samen met de andere coördinator Platform IVZ en programmamanager Weerbaar Twente. Je legt verantwoording af aan de secretaris DVO en de werkgeverscommissie. We werken hard, maar er is ook genoeg ruimte voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling.

In onze organisatie en bij de samenwerking met onze netwerkpartners zijn we gewend om zaken proactief op te pakken. Op basis van cijfers en inzicht analyseren we ontwikkelingen en bepalen we een gezamenlijke aanpak. Daarbij lopen we soms voor op de landelijke aanpak. Help jij ook deze aanjaagfunctie verder vorm te geven?

Platform IVZ is gelieerd aan Veiligheidsregio Twente. Wil je meer lezen over Veiligheidsregio Twente of het platform, kijk dan hier. Je wordt aangesteld bij Veiligheidsregio Twente in de functie van coördinator platform IVZ. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het is een functie voor 28 tot 36 uur per week, uren zijn in overleg en afhankelijk van jouw voorkeur. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, maar is maximaal € 5.756,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12 van de AVT). Daarnaast kent onze organisatie goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuze Budget en flexibele werktijden.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Herman Meuleman, voorzitter Platform IVZ, telefoon 088 256 7807 of mail naar secretariaat@vrtwente.nl. Informatie over de procedure kun je verkrijgen bij Daphne Sleiderink, HR business partner, telefoon 06 25 74 13 60 of d.sleiderink@brandweertwente.nl

Interesse?

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan een veilig Twente, solliciteer dan via deze link. Deze link werkt voor medewerkers van een van de Twentse overheden.

Ben je een externe kandidaat en wil je reageren, solliciteer dan door je motivatiebrief en cv te mailen naar personeel@vrtwente.nl .

Reageren kan tot en met 5 april aanstaande.

 

De eerste gespreksronde vindt plaats op 21 april. Een eventuele tweede gespreksronde gaat plaatsvinden op 28 april.

Terug naar boven

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.