Lees voor

Uitval vitale functies

  In regio Twente zijn we goed voorbereid op verschillende noodsituaties. Samen met de nutsbedrijven en andere partners zijn we voorbereid op de gevolgen van een storing in onze gas-, elektra- en telecomvoorzieningen. Hetzelfde geldt voor storingen in de drinkwatervoorziening en het betalingsverkeer. Het doel is om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken en de veiligheid van kwetsbaren te beschermen.

  Op onze website en die van de Rijksoverheid staat allerlei informatie over hoe je je kunt voorbereiden op onvoorziene omstandigheden. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er gelden geen extra adviezen vanwege de actualiteit. Wil je weten wat je zelf kunt doen? Klik dan door naar de volgende pagina's:

  Uitval van stroom

  Uitval van elektriciteit levert voor de meeste mensen geen direct gevaar op, maar kan wel voor veel overlast zorgen.

  Meer informatie

  Uitval van water

  Schoon water is een eerste levensbehoefte. Kort uitval van water levert voor de meeste mensen geen direct gevaar op. Maar als het langer duurt moet je oppassen voor uitdroging.

  Meer informatie

  Uitval van gas

  Uitval van gas levert voor de meeste mensen geen direct gevaar op. Maar als het langer duurt moet je, zeker in de winter, oppassen voor onderkoeling.

  Meer informatie

  Meer informatie 

  Ook op de website www.crisis.nl van de Rijksoverheid kun je meer informatie vinden over wat je zelf kunt doen om je voor te bereiden op noodsituaties. Dit is altijd goed om te doen. Ook los van de situatie in Oekraïne. 

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.