Lees voor

Dreiging cyber

  Wat doet de overheid?

  Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft ertoe geleid dat partijen in het conflict digitale middelen inzetten of dat van plan zijn. Op dit moment zijn de cyberaanvallen vooral gericht op doelwitten binnen Oekraïne en Rusland. Cyberaanvallen kunnen verstoringen voor vitale processen en/of maatschappelijke ontwrichting veroorzaken. 

  Wat kun je zelf doen?

  Wil je weten wat de overheid doet om een cyberaanval te voorkomen maar ook wat je zelf kunt doen om je te beschermen? Ga dan naar www.crisis.nl of kijk op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum: www.ncsc.nl

  Desinformatie en nepnieuws

  Het verspreiden van desinformatie en nepnieuws is een bekende oorlogstactiek om onrust en verdeeldheid te zaaien bij tegenstanders. Ook in de oorlog in Oekraïne wordt deze tactiek veel gebruikt. Kijk voor meer informatie hierover en tips hoe je de kans verkleind dat je zelf slachtoffer wordt van nepnieuws op www.rijksoverheid.nl.

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.