Lees voor

Actueel

  Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. De ontwikkelingen in het conflict volgen elkaar snel op. Het effect op onze regio is nog niet goed in te schatten. We bereiden ons wel voor op een aantal veiligheidsthema's.

  Voorbereiding veiligheidsthema's

  We zijn in gesprek met de Twentse gemeenten en hulpverleningspartners over de mogelijke effecten van de situatie in Oekraïne. Wij sluiten daarbij aan bij de voorbereidingen die getroffen worden vanuit de Rijksoverheid en het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). We houden er rekening mee dat het conflict in Oekraïne op verschillende manieren de nationale veiligheid van Nederland en dus ook Twente kan raken. Samen met onze nationale, regionale en lokale partners blijven we de situatie monitoren. 

  Opvang vluchtelingen

  De 14 Twentse gemeenten kunnen gezamenlijk voldoen aan de door het Rijk ontvangen opdracht van 2000 opvangplekken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Meer informatie

  Goed voorbereid op noodsituaties

  Als veiligheidsregio doen we veel om de veiligheid in Twente te vergroten. Maar er zijn ook zaken die je zelf kunt doen. Meer weten? Bekijk dan onze risicokaart

  Meer informatie

  Op de website van de Rijksoverheid is een speciaal dossier aangemaakt met informatie over de Russische inval in Oekraïne. Je vindt er onder meer nieuws, documenten en antwoorden op veelgestelde vragen. 

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.