Lees voor

Oekraïne

De Russische inval in Oekraïne zorgt voor ongerustheid. Behalve medeleven met de inwoners van Oekraïne en andere betrokkenen zien we dat de situatie vragen oproept bij inwoners in Twente. Wat kan dit voor ons betekenen? Waarop moeten we ons voorbereiden? Hebben we jodiumtabletten nodig?

De ontwikkelingen in het conflict volgen elkaar snel op. Het effect op onze regio is nog niet goed in te schatten. We bereiden ons wel voor op een aantal veiligheidsthema's en we zijn door de Rijksoverheid gevraagd vluchtelingenopvang te organiseren. Op deze pagina vind je meer informatie hierover. 

Actueel

Actueel nieuws over de gevolgen van de Russische inval in Oekraïne.

Lees meer

Opvang vluchtelingen

Veiligheidsregio Twente heeft via de Rijksoverheid opdracht gekregen om opvangplekken te organiseren voor Oekraïense vluchtelingen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over mogelijke hulpverlening, opvang en andere zaken. Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Lees meer

Uitval vitale functies

In regio Twente zijn we goed voorbereid op verschillende noodsituaties. Maar er zijn ook zaken die je zelf kunt doen om je voor te bereiden op onvoorziene situaties.

Lees meer

Dreiging cyber

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft ertoe geleid dat partijen in het conflict digitale middelen inzetten of dat van plan zijn. 

Lees meer

Straling

De situatie in Oekraïne geeft geen aanleiding voor het preventief aanschaffen van jodiumtabletten.

Lees meer

Informatie voor professionals

Ben je professional en op zoek naar informatie over de opvang van vluchtelingen? 

Lees meer

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.