Lees voor

NL-Alert

19410 keer bekeken

  Video

  NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein of bus. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.

  Wanneer wordt NL-Alert ingezet?
  NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen.

  Hoe werkt NL-Alert?
  NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal.
  Het kan gebeuren dat je een keer NL-Alert ontvangt terwijl je niet in het getroffen gebied bent. Of andersom. je ontvangt geen bericht, terwijl je er wel bent. Dat is heel vervelend. Meestal gaat het goed, maar niet altijd. Dat heeft te maken met de techniek. In onderstaande filmpjes wordt uitgelegd hoe dit komt.

  Ik was in de buurt, maar kreeg geen NL-Alert; hoe kan dat?

  Waarom je NL-Alert soms later ontvangt

  Waarom kreeg ik een NL-Alert terwijl ik niet in de buurt was?

  Wil je nog meer weten over NL-Alert? Hier vind je alle informatie op een rij.

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.