Lees voor

Instellen NL Alert

10605 keer bekeken

  Video

  NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Ga nu naar de NL-Alert instelhulp en stel je mobiel in.

  Hoe werkt NL Alert?

  De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

  De overheid zendt twee keer per jaar een testbericht uit zodat je kunt zien of je je mobiel goed ingesteld hebt. Dit testbericht wordt gestuurd op de eerste maandag van juni en van december rond 12.00 uur.

  Meer informatie

  Wil je meer informatie over NL-Alert? Ga naar http://www.crisis.nl/nl-alert.

  De campagne NL-Alert valt onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.