Lees voor

Uitval van stroom

19390 keer bekeken

  Uitval van elektriciteit levert voor de meeste mensen geen direct gevaar op. Computers vallen uit, het licht doet het niet meer, toegangsdeuren en betaalautomaten weigeren. Soms vallen ook de telefoonmasten uit. Mobiel bellen is dan niet altijd mogelijk. Door een stroomstoring kan ook de verwarming uitvallen. Als dit in de winter gebeurt moet je wel oppassen voor onderkoeling.

  Hoe bereid ik me voor?

  Zorg ervoor dat je altijd een zaklamp en kaarsen in huis hebt. Ook is het handig om wat contact geld te hebben. Ben je afhankelijk van elektriciteit of vind je het belangrijk altijd over elektriciteit te beschikken? Dan kun je overwegen een noodaggregaat aan te schaffen. Ben je hulpbehoevend? Bespreek dit dan met familie, vrienden en/of buren.

  Wat kan ik doen bij stroomuitval?

  Je kunt de storing melden bij het Nationaal Storingsnummer: 0800 - 9009. Als het koud is; sluit deuren, ramen en gordijnen om zo weinig mogelijk warmte te verliezen.  Ook kun je beter alleen de kleinste ruimte van je huis bewonen en zo mogelijk verwarmen. Dan verlies je niet te veel energie. Is je gezondheid kwetsbaar? Zoek dan tijdelijke opvang. 

  Help elkaar

  Zijn er in je omgeving mensen die extra hulp nodig hebben? Vraag wat je voor hen kunt doen.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.