Lees voor

Terroristische aanslag

7670 keer bekeken

  Video

  De kans op een aanslag in Nederland is reëel. De overheid doet er alles aan om deze dreiging op tijd te onderkennen en om een terroristische aanslag te voorkomen. Installeer NL-Alert op je mobiele telefoon. Bij een terroristische aanslag  word je via NL-Alert gewaarschuwd en krijgt je tips wat je moet doen. Wees alert op verdachte situaties. Bijvoorbeeld een achtergelaten koffer, of iemand die opvallend veel interesse heeft in de beveiliging van een gebouw of terrein. Bel bij een acute situatie 112. Vind je een situatie verdacht of heb je een vermoeden? Bel dan de politie via 0900 8844. Je kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

  Veilig ondernemen op drukke plekken
  Om ondernemers op drukke plekken handvatten te bieden over wat zij zelf aan veiligheidsmaatregelen kunnen nemen is de online toolbox ‘veilig ondernemen op drukke plekken’ beschikbaar. Op de website van het NCTV staan suggesties voor extra maatregelen die hen kunnen helpen bij de voorbereiding op een mogelijke aanslag.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.