Lees voor

Thema's corona

Op woensdag 20 januari heeft minister president Rutte laten weten dat de maatregelen verder worden aangscherpt tijdens deze lockdown die in ieder geval tot en met 9 februari zal duren. Laten we met z'n allen het aantal sociale contacten tot het minimum beperken. Wat de nieuwe maatregelen inhouden vind je op deze pagina.

Vanaf 1 december 2020 is de Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 van kracht. Dit houdt in dat de noodverordening is komen te vervallen en alle huidige maatregelen staan beschreven in de Ministeriële regeling.

Mondkapjesplicht
Met intreding van de Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 is ook de Mondkapjesplicht van kracht. Wil je weten weten wanneer je deze moet dragen, wanneer er uitzonderingen zijn of hoe het met contactberoepen? Kijk dan op deze pagina van de Rijksoverheid.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De anderhalve meter afstand geldt bijna altijd. Er zijn enkele uitzonderingen, deze zijn opgenomen in de Ministeriële regeling. 

Specifiek voor kinderen/jongeren 
* Kinderen t/m 12 jaar hoeven tot niemand afstand te houden.  
* Op de middelbare school moeten jongeren wel 1,5 meter afstand houden. 

Bezoek thuis ontvangen
Er wordt zéér dringend geadviseerd, om het aantal mensen dat je in je huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 1 gast per dag. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Daarbij moet vooraf worden gevraagd, of iedereen klachtenvrij is. Natuurlijk moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden. 

Buiten
Buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.

Werk
Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.

HORECA
Alle horecagelegenheden zijn gesloten, met uitzondering van hotels. Meer over horeca en evenementen vind je hier.

Winkels
Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten. Essentiële winkels zijn supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen. Er geldt een verbod op het verkopen en bezorgen van alcoholische dranken tussen 20.00 en 7.00 uur. Voor meer informatie klik hier

Sport
Informatie over sport vind je hier.

Bruiloften
De ceremonie mag plaats vinden met maximaal 30 personen, met in achtneming van de RIVM-regels. Meer over bruiloften vind je hier.

Uitvaart
Meer over uitvaarten vind je hier.

Vakantiewoningen
Zie deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie over het boeken en annuleren van vakantiewoningen. 

Duitsland
Duitsland zit in ieder geval tot en met 14 februari in lockdown. Meer informatie via dit reisadvies. 

Testen
Vragen over testen en testlocaties vind je hier.

Vaccinaties
Meer informatie over vaccineren in Twente vind je op de pagina van GGD Twente.

 

Terug naar boven

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.