Lees voor

Zorg voor elkaar en zorg voor jezelf

18-11-2021

Afgelopen vrijdag is er tijdens de persconferentie geen fijne boodschap meegegeven. De nieuwe maatregelen die nodig zijn, zijn pittig. Dit heeft weer impact op heel veel levens. Een makkelijke oplossing is er helaas niet.

Gelukkig zien we veel mensen in de samenleving die het goed doen, zich houden aan de regels en zich inzetten voor de uitvoering van de maatregelen. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en verdienen een groot compliment en ons respect. 

Toch is de druk op de hele zorgketen groot. Het is alle hens aan dek, er is geen adempauze voor de zorg.

Oproep aan iedereen (ongeacht of je gevaccineerd bent): voorkom dat je ziek wordt! Bedenk wat jijzelf daaraan kunt doen. De basismaatregelen helpen daarbij echt, dus: afstand houden, handen wassen, zorg voor voldoende frisse lucht en thuis blijven bij klachten en je laten testen. Maar denk ook logisch na voordat je naar een feestje bij iemand thuis gaat of op zondag met de hele familie op visite bij opa en oma.

Wat verder belangrijk is, is dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Want vaccineren helpt. Wil je je laten vaccineren? Check hier waar je terecht kunt.

Mede namens de 14 Twentse gemeenten,

Sander Schelberg,
Plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Twente

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.