Lees voor

Week van de Veiligheid 2021

08-10-2021

De Week van de Veiligheid is van 11 tot 15 oktober. Dit jaar ligt de focus op ondernemers. Hoe kunnen zij zich weren tegen criminaliteit?

Van maandag tot en met donderdag staat in de week van 11 oktober elke dag een High Impact Crime (HIC) in de spotlight:

  • Maandag: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit
  • Dinsdag: Overvallen
  • Woensdag: Ondermijning
  • Donderdag: Geweld

Regio’s werken samen

Voor veiligheidsregio’s is cyber onderwerp van gesprek, maar ook andere risico’s hebben de aandacht. In samenwerking met RTV Oost maakten veiligheidsregio’s IJsselland en Twente vier items om uit te zenden tijdens de Week van de Veiligheid. Want wie kan beter over een risico vertellen dan diegene die het zelf heeft meegemaakt? Inwoners van beide regio’s delen hun ervaringen na een brand, stormschade en een cyberaanval.

Goed voorbereid

Je kunt zelf veel doen om jezelf voor te bereiden. Denk aan het ophangen van een rookmelder. En wist je dat een kleine hoeveelheid water in flessen ook handig is om in huis te hebben? Je ziet het allemaal in de uitzendingen van maandag tot en met donderdag om 17.20 uur op RTV Oost.

Wat handig is om in huis te hebben lees je op de pagina ‘goed voorbereid’.

Risicokaart

Op verzoek is ook de risicokaart terug van weggeweest. Op deze kaart staat wat je in huis kunt halen om jezelf twee dagen te kunnen redden. Belangrijke telefoonnummers en websites bieden je alle informatie die je nodig hebt. De kaart haal je op in je gemeentehuis of download en print je uit om in of bij je meterkast op te hangen.

Download Risicokaart

Je kunt de kaart ook aanvragen door een mail te sturen naar communicatie[at]vrtwente.nl, dan ontvang je de kaart via de post.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.