Lees voor

Vacature | Adviseur crisisbeheersing (32-36 uur)

02-01-2022

Wil jij bijdragen aan een veilig Twente en heb je affiniteit met crisisbeheersing? Dan ben jij wellicht de nieuwe collega die we zoeken!

Voor Veiligheidsregio Twente (VRT), onderdeel Veiligheidsbureau, zoeken we tijdelijk een:

Adviseur crisisbeheersing (32-36 uur)

Wat ga je doen?

Als Veiligheidsregio Twente zijn we continu in ontwikkeling om goed voorbereid te zijn op noodsituaties of calamiteiten. Of het nu gaat om het regionale risicoprofiel, het krijgen van de juiste informatie op de juiste plek of het organiseren van trainingen en oefeningen; het organiseren van crisisbeheersing brengt doorlopend nieuwe uitdagingen en vraagstukken met zich mee.

Je gaat projectmatig aan de slag met deze uitdagingen en vraagstukken. Zo werk je bijvoorbeeld mee aan de actualisatie van crisisplannen en lever je een bijdrage aan het maken van crisisplannen voor nieuwe type crisissituaties, zoals een grote cyberaanval. Ook werk je mee aan onderdelen van ons OTO (opleiden, trainen, oefenen) programma. Hoe kunnen we bijvoorbeeld zorgen voor een optimaal registratieproces, waarbij we inzichtelijk hebben wie welke trainingen gevolgd heeft en met welk resultaat?

In deze functie val je onder de coördinator crisisbeheersing en werk je vanuit de vakgroep crisisbeheersing nauw samen met verschillende onderdelen binnen de Veiligheidsregio en veiligheidspartners zoals de brandweer, politie en Twentse gemeenten. Je houdt je zowel bezig met het opstellen en actualiseren van planvorming zoals crisisplannen en rampbestrijdingsplannen, als met het organiseren en begeleiden van opleidingen en oefeningen.

Wat vragen we van jou?

Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband projecten op te pakken. Je staat midden in de maatschappij en weet wat er speelt. Affiniteit met de wereld van crisisbeheersing en veiligheid is uiteraard een must. Met je netwerkvaardigheden weet je goed verbinding te leggen tussen de verschillende onderdelen binnen de VRT. Daarnaast:

  • Heb je een HBO+/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door een relevante opleiding (bijvoorbeeld Integrale Veiligheidskunde of Bestuurskunde);
  • Heb je enige jaren relevante werkervaring;
  • Heb je een flexibele instelling en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je weet om te gaan met (soms tegengestelde) belangen;
  • Heb je goede schrijfvaardigheden (bijvoorbeeld voor het schrijven van beleidstukken);
  • Heb je een grote mate van zelfstandigheid.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden je deze mooie functie binnen een organisatie die 24/7, 365 dagen per jaar klaarstaat voor een veilig Twente. Binnen een informele werksfeer is jouw werkdag nooit saai. Op het Veiligheidsbureau in Enschede loop je binnen onze flexplekomgeving naast je vaste collega’s ook veel collega’s van onze partners tegen het lijf waarmee je werkt aan projecten op het gebied van crisisbeheersing. Je komt op veel plekken in de regio en bouwt een groot netwerk op.

Je krijgt een aanstelling voor 32 of 36 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur. De aanstelling is voor een periode van twee jaar, waarbij je in eerste instantie een aanstelling krijgt voor de duur van één jaar. Hierbij behoort detachering of een payroll-constructie ook tot de mogelijkheden. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. €4494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden en werkplekken.

Meer weten of solliciteren?

We zijn benieuwd naar jou! Wij horen heel graag waarom jij de ideale persoon bent voor deze functie. Solliciteren kan tot en met zondag 9 januari via personeel@vrtwente.nl De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 19 januari.

Eerst meer weten over de functie? Bel dan met Jacqueline ten voorde, coördinator crisisbeheersing. tel. 06-83806000. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Daphne Sleiderink, HR Business Partner, tel: 06-51742699.

Handig om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Samen werken aan een veilig Twente

Veiligheidsregio Twente (VRT) is een samenwerkingsverband van hulpdiensten en gemeenten. Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme. Onze organisatie bestaat uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.