Lees voor

Twentse gemeenten verkennen mogelijkheden drone inzet

02-11-2022

Vandaag zijn we als Veiligheidsregio Twente samen met vertegenwoordigers van Twentse gemeenten en andere overheidsorganisaties zoals Brandweer Twente en Omgevingsdienst Twente op bezoek bij Space53 voor een lezing over de wet- en regelgeving rond het gebruik van drones.

Deze bijeenkomst maakt deel uit van een cyclus van vier bijeenkomsten per jaar waarbij telkens een ander thema centraal staat. Doel van dit kennisplatform is het opbouwen en delen van kennis rond de inzet van drones. Samen verkennen we waar we drones allemaal voor in kunnen zetten en wat er nodig is om daadwerkelijk met drones te gaan vliegen.

Na een startbijeenkomst in september staat vandaag het thema wet- en regelgeving op de agenda. Mark Hullegie, expert op het gebied van droneregelgeving neemt de aanwezigen mee in wat er allemaal geregeld moet worden voordat je als overheid met een drone de lucht in mag. Hij daagt de ambtenaren uit om na te denken over waar ze staan en welke ambitie ze hebben.

Over Space53

Space53 is gevestigd op de Twentse Technology Base. Ze zijn een onafhankelijk drone innovatiecluster en testcentrum met als doel gebruik van drones in de regio aan te jagen. Meer informatie: Space53

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.