Lees voor

Beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings

22-04-2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn. 

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten.  

Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen. De ruimte voor deze versoepeling ontstaat doordat de druk op de zorg afneemt.  De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basisregels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand”. 

-------------------

In de persconferentie van dinsdag 21 april heeft premier Rutte toegelicht dat we samen doorgaan met de corona-aanpak. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Vanaf 11 mei wordt de sluiting van de basisscholen en kinderopvang opgeheven.  Het verbod op het organiseren van evenementen wordt verlengd tot 1 september.

De voorzitter van Veiligheidsregio Twente buigt zich de komende dagen over de doorvertaling van deze landelijke maatregelen voor de gemeenten in Twente. “We streven ernaar donderdag eind van de middag te kunnen aangeven hoe de nieuwe maatregelen in een noodverordening verwerkt kunnen worden. Direct betrokkenen worden zo snel mogelijk daarna geïnformeerd zodat zij zich zo goed mogelijk op de komende periode kunnen voorbereiden”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio Onno van Veldhuizen. “Ik ga ervan uit dat de nieuwe noodverordening vanaf 29 april van kracht is”.

 

Informatie over wijziging noodverordening VRT vind je hier.

Alle informatie over de landelijke maatregelen en de uitzonderingen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

Of bekijk deze landelijke factsheet.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.