Lees voor

10 studenten aan de slag!

07-09-2021

Op 1 september zijn 10 studenten gestart met hun stage of afstudeeropdracht binnen de Veiligheidsregio Twente. Hieronder stellen zij zich voor.

Hehoi! Ik ben Evi van Raalte en wil mijzelf graag even voorstellen. Ik ben 21 jaar en ga naar mijn derde leerjaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Saxion in Enschede. Vanaf september ga ik 20 weken stagelopen bij de Risk Factory Twente. Tijdens mijn stage ga ik een bijdrage leveren aan het nieuwe programma voor het voortgezet onderwijs. Naast het al bestaande programma voor 12-jarigen komt er namelijk een hele nieuwe doelgroep bij: de pubers van een jaar of 14. Daarmee ontstaat er een doorgaande leerlijn. Daarnaast ga ik ook samen met de vrijwilligers de doelgroepen rondleiden. In de tijd die ik nog over heb werk ik bij de GGD Twente voor de corona-afdeling en ga ik graag een borrel drinken met vrienden, collega’s en familie. Ik heb veel zin in de stage!

Mijn naam is Ludka Vloemans. Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië. Hier ben ik tot docent lichamelijke opvoeding en maatschappijleer opgeleid. Op mijn 27e kwam ik naar Nederland als au-pair. Na 1 jaar begon ik in een sportschool te werken. Eerst als trainer, later als manager van een bedrijfsfitness en personal coach. Ik heb 23 jaar in Nederland gewoond en vanaf vorig jaar woon ik in Duitsland, Bad Bentheim. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 20 jaar oud. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de deeltijdstudie Toegepaste Psychologie op Saxion in Deventer. Ik ga stage lopen bij Brandweer Twente, team Opleiden en Oefenen waar ik me bezig ga houden met het optimaliseren van onderwijsaanbod.

Ik ben Bernd Schuitert, 21 jaar oud en woonachtig in Nijverdal. Aan de hogeschool Windesheim te Zwolle volg ik de studie Technische Bedrijfskunde. Hier ga ik nu mijn derde studiejaar in. Het komende half jaar zal ik stagelopen binnen Brandweer Twente, bij team Onderhoud & Techniek. Ik ga aan de slag met de stageopdracht 'optimaliseren werkprocessen team Onderhoud & Techniek'. Ik hoop op een succesvolle tijd binnen de organisatie!

Mijn naam is Nick Bossink, ik ben 23 jaar en ik ben geboren en getogen in De Lutte. In mijn vrije tijd ben ik leider bij Jong Nederland. Regelmatig gaan we met jeugd uit De Lutte op kamp en hebben we wekelijks een groepsavond. Inmiddels werk ik als allround medewerker al negen jaar met veel plezier bij Auto Wessel en voetbal ik bij SV De Lutte 7. Deze week begin ik aan mijn derde leerjaar van de HBO-studie Integrale Veiligheidskunde bij Saxion in Enschede en ga 20 weken stagelopen bij Brandweer Twente. Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in de brandweer en kijk er naar uit om aan deze stage te beginnen. Na mijn opleiding ben ik van plan om mij bij de vrijwillige brandweer in De Lutte te voegen. De stageopdracht die ik ga uitvoeren heet Fitheid & Arbo en de werkzaamheden die hierbij horen zijn: risico-inventarisatie en evaluatie, ongevallenanalyse en toetsing van Fitheid & Arbo bij repressieve hulpverleners.

Hoi! Ik ben Rutger Wessels, 21 jaar en ik volg de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Saxion. Het komende halfjaar ga ik stage lopen bij de Veiligheidsregio Twente, onder de naam van Platform IVZ. Hier onderzoek ik hoe jongeren, ouderen en middelkleine bedrijven bewuster met de gevaren van cybercrime kunnen omgaan. Het lijkt mij een leuke opdracht en ik kijk er dan ook naar uit om hiermee bezig te gaan.

Ik ben Sven Legebeke, 23 jaar en kom uit Almelo. De afgelopen jaren heb ik bij Saxion de studie Integrale Veiligheidskunde gevolgd. Vorig jaar heb ik al een half jaar stage mogen lopen bij de sector Repressie van Brandweer Twente wat mij zeer goed is bevallen! Naast het studeren besteed ik veel tijd als speler en vrijwilliger bij de korfbalvereniging en mag ik ook graag naar het stadion van Heracles gaan. Het komende half jaar mag ik weer terugkomen bij Brandweer Twente voor mijn afstudeeropdracht. Deze opdracht voer ik uit binnen de sector Vakbekwaamheid & Kennis. Het onderzoek gaat over de mogelijkheden en verdere ontwikkelingen van de drone Argus. Ik kijk er naar uit om de komende tijd weer deel uit te maken van deze mooie organisatie.

Mijn naam is Maurice Blaauw, ik woon in Almelo en ik ben 24 jaar oud. Op 1 september ben ik aan het derde jaar van mijn studie Integrale Veiligheidskunde begonnen. Het eerste halfjaar van dit derde jaar staat in het teken van het volgen van een (meewerk)stage. Ik ga mij het komende half jaar bezighouden met het thema cybercrime, gericht op de deskundigheidbevordering van professionals. Dit doe ik voor het Platform Integrale Veiligheidszorg (IVZ).

Hallo! Ik ben Silke Leenstra, 4e jaars Forensisch Onderzoek student aan Hogeschool Saxion Enschede. Ik kom oorspronkelijk uit Leeuwarden, maar woon nu sinds drie jaar in een heel gezellig studentenhuis in hartje Enschede. Ik vind het erg leuk om actief bezig te zijn, met bijvoorbeeld basketbal of iets op het water, maar ga ook graag naar het terras voor een speciaalbiertje. Vanaf september loop ik stage bij team Brandonderzoek van Brandweer Twente. Hierbij zal ik naast verschillende werkzaamheden van een brandonderzoeker ook een eigen onderzoek gaan uitvoeren. Dit betreft een onderzoek naar de mogelijkheden van uitbreiding van het hedendaagse brandonderzoek naar incidentenonderzoek, ter verbreding van inzetmogelijkheden. Ik heb er erg veel zin in en hoop met mijn onderzoek en leuke experimenten interessante resultaten te verkrijgen om te delen met de organisatie.

Hallo, Mijn naam is Yvonne Kamminga. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Het komend half jaar mag ik stagelopen bij Brandweer Twente. Ik ga vooral helpen bij het project Vrijwilligersagenda en daarnaast mag ik ook onderzoek doen naar hoe de vrijwillige brandweer meer betrokken kan worden binnen de organisatie. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Hallo allemaal, mijn naam is Romi Dahmen en ik ben een 4e jaars Forensisch Onderzoek student. Momenteel ben ik 21 jaar oud en woon ik al 3 jaar in een leuk studentenhuis in Enschede. Buiten mijn studie om ben ik erg actief bezig met onze studievereniging en ga ik dus ook vaak mee met activiteiten of lekker borrelen. Vanaf 1 september ga ik stage lopen bij het Team Brandonderzoek van Brandweer Twente. Hierbij ga ik meelopen met het team en ondertussen mijn eigen onderzoek doen. Mijn eigen onderzoek zal gaan over de brandbaarheid van pittenzakken. Ik heb er ontzettend veel zin in om iedereen te leren kennen en te beginnen aan deze stage!


Van links naar rechts: Silke Leenstra (achter), Ludka Vloemans (voor), Rutger Wessels, Romi Dahmen, Nick Bossink, Evi van Raalte, Bernd Schuitert, Yvonne Kamminga, Sven Legebeke en Maurice Blaauw.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.